Доступність посилання

ТОП новини

«Влада» анексованого Криму обшукує лідерів кримських татар


У Криму вранці 30 листопада відбуваються обшуки у керівників регіональних меджлісів, про це повідомляє координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

«ФСБ проводить обшук у заступника голови регіонального Меджлісу Радянського району Рустема Меннанова, у голови регіонального Меджлісу Кіровського району Екрема Абдульватова», – написав Барієв у Facebook.

Інформацію підтверджує перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял. Він уточнив, що обшук у квартирі Екрема Абдульватова пов’язаний з підривом електроопор у Херсонській області.

«У результаті близько двогодинного обшуку нічого вилучено не було. Екрем-ага тільки переживає, щоб від несподіваного візиту не стало погано його 90-літньому батьку», – зазначив Джелял.

Офіційних повідомлень за цим фактом від «правоохоронних відомств» Криму немає.

Крим анексований Росією. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили економічні санкції через агресію Москви. Росія називає окупацію Криму «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG