Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Савченко закликають «ЛНР» пропустити їх до місця подій червня 2014-го


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокати української громадянки, народного депутата Надії Савченко закликають лідера угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького пропустити їх до місця подій 17 червня 2014 року.

«Для того, щоб вичерпно довести невинуватість Савченко в процесі у Донецьку, стороні захисту треба потрапити в район подій 17 червня 2014 року. Нехай Плотницький допустить нас (з тими ж співробітниками місії ОБСЄ) на місце подій в район Стукалова Балка, неподалік Луганська. Потрапити туди просто так адвокати Савченко не можуть, хоча ми і перебуваємо за 60 кілометрів від місця події», – написав у Twitter адвокат Марк Фейгін.

Він наголосив, що чекає відповіді від Плотницького. «Якщо «глава ЛНР» Плотницький допустить нас у район вишки в районі Стукалова Балка, то доведе своє бажання добитися справедливості», – додав захисник.

30 листопада суд у Донецьку Ростовської області Росії продовжив розглядати справу Савченко.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, початок засідання відкладався через те, що не вдавалося налагодити зв’язок із Басманним судом Москви, де чекають допиту експерти. У процесі оголосили перерву до 14:00.

Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які загинули 17 червня 2014 року на Донбасі, і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG