Доступність посилання

ТОП новини

«Левада-центр»: дві третини росіян вважають Росію «великою державою»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Кількість росіян, які вважають Росію «великою державою», зросла за останні чотири роки на 18 відсотків.

Згідно з даними соціологічного опитування, проведеного «Левада-центром» наприкінці листопада, «великою державою» Росію назвали 65 відсотків респондентів.

У 2011 році такої думки дотримувалися трохи менш як половина опитаних. У 1999 році «великою державою» Росію називала третина респондентів, а протилежної думки дотримувалися 65 відсотків.

Також, згідно з опитуванням, більш як третина (36 відсотків) росіян хотіли б бачити Росію в майбутньому «такою, як розвинені країни Заходу». 23 відсотки хочуть, щоб країна була такою, як за часів СРСР, 14 відсотків респондентів влаштовує нинішня ситуація, а 3 відсотки бажають, щоб Росія була такою, як до революції 1917 року.

57 відсотків хочуть бачити Росію сильною і процвітаючою, 52 відсотка – багатою, 40 відсотків – освіченою і лише третина – мирною і справедливою.

Опитування проводилось 20–23 листопада за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 людей у віці 18 років і старших в 134 населених пунктах 46 регіонів Росії. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

XS
SM
MD
LG