Доступність посилання

ТОП новини

Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт щодо Єфремова, Стояна і Гордієнка


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов

Печерський районний суд Києва повернув прокуратурі обвинувальний акт щодо колишніх депутатів Верховної Ради Олександра Єфремова і Олександра Стояна з фракції Партії регіонів і Сергія Гордієнка з фракції Комуністичної партії.

У суді пояснили, що обвинувальний акт повернули через його невідповідність Кримінальному процесуальному кодексу.

Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт по Єфремову, Гордієнко та Стояну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

Підозрювані задоволені таким рішенням суду і вважають його справедливим. Прокуратура заявила, що оскаржуватиме це рішення.

20 жовтня Генпрокуратура повідомила про завершення досудового розслідування щодо Єфремова, Гордієнка і Стояна.

Обвинувальний акт за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), частиною 2 статті 366 (cлужбове підроблення) Кримінального кодексу України стосовно Єфремова, Гордієнка та Стояна направили до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті.

У липні Генпрокуратура повідомила про завершення досудового розслідування щодо Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка та Олександра Стояна, їм повідомили про завершення досудового розслідування та надали час для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

У березні Генпрокуратура повідомила, що підозрює екс-депутата і секретаря Лічильної комісії парламенту Сергія Гордієнка у зловживанні владою під час ухвалення «диктаторських законів» 16 січня 2014 року, а Печерський суд Києва вирішив взяти його під варту. Згодом Гордієнка відпустили під заставу.

14 лютого колишнього голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримали за підозрою у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні, зокрема, під час організації голосування за так звані «диктаторські закони» 16 січня минулого року. Згодом його також відпустили під заставу.

ГПУ розслідує організацію та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді за «диктаторські законопроекти», що були спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту. Тоді народні депутати ухвалювали ці закони в «ручному режимі», і оголошені результати голосування, як вважають, були фальсифіковані.

XS
SM
MD
LG