Доступність посилання

ТОП новини

Молдова: у Придністров’ї провідна партія перемогла на «виборах» – попередні дані


Під час «виборів у Придністров’ї», 29 листопада 2015 року
Під час «виборів у Придністров’ї», 29 листопада 2015 року

У Придністров’ї, сепаратистському регіоні Молдови, фактично провідна партія «Оновлення», як виглядає, перемогла на незаконних «парламентських виборах», свідчать оприлюднені попередні дані.

Як повідомила «виборча комісія» фактичної сепаратистської влади Придністров’я, за наслідками «виборів», що відбулися в неділю, 29 листопада, кандидати цієї партії вже зараз перемагають у 20 з 43 одномандатних округів, але підрахунок голосів іще не завершений.

На остаточні «офіційні результати виборів» чекають до вівторка, 1 грудня.

Результатів «виборів парламенту Придністров’я», як і самої односторонньо проголошеної ще в радянські часи, 1990 року, «незалежності» цього регіону від решти Молдови, не визнає жодна країна світу, починаючи з самої Молдови.

Партія «Оновлення» (рос. «Обновление») фактично представляє інтереси провідної у Придністров’ї компанії, холдингу «Шеріф», що об’єднує цілу низку напрямків підприємництва, на яких можна заробити в цьому регіоні, і наповнює понад половину його «державного бюджету». Вона тримає більшість у «парламенті Придністров’я» з 2005 року. При цьому ця партія, за повідомленнями, перебуває у фактичній опозиції до так званого «президента Придністров’я» Євгена Шевчука, як і раніше була в опозиції до його попередника Ігоря Смирнова – хоча обох їх у деяких публікаціях теж неофіційно пов’язують із компанією «Шериф».

XS
SM
MD
LG