Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Німеччини схвалив участь в операції проти «Ісламської держави» в Сирії


Канцлер Німеччини Анґела Меркель
Канцлер Німеччини Анґела Меркель

Уряд Німеччини схвалив приєднання збройних сил країни до міжнародної коаліції, яка веде боротьбу з бойовиками екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Сирії.

Кабінет міністрів сьогодні підтвердив можливість участі до 1200 німецьких військовослужбовців у бойових операціях проти ісламістів. Тепер це питання буде винесене на голосування парламенту ФРН.

Наразі невідомо, коли саме будуть розглядати це питання німецькі депутати. Правляча коаліція канцлера Анґели Меркель має більшість у парламенті, тому питання, ймовірно, підтримають.

Після терактів у Парижі Меркель заявила, що її країна надасть підтримку міжнародній коаліції у проведенні операції проти «Ісламської держави». Німеччина планувала відправити до регіону розвідувальні літаки, військові кораблі, літаки-заправники в рамках підтримки місії проти бойовиків, але тоді заявляла, що активної участі в боях не братиме.

Коаліція на чолі з США завдає авіаудари по позиціях ісламістів у Сирії й Іраку з вересня 2014 року.

Жертвами терактів в Парижі 13 листопада стали 130 людей, ще кілька сотень були поранені. Відповідальність за збройні напади взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG