Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін звільнив уповноваженого з питань Криму Аслана Омера Киримли


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кабмін звільнив уповноваженого з питань Криму і Севастополя Аслана Омера Киримли. Про це йдеться у відповідному розпорядженні, опублікованому на сайті Кабміну 1 грудня.

«Звільнити Омєр Киримли Аслана Енверовича з посади урядового уповноваженого з питань автономної республіки Крим та міста Севастополя за угодою сторін», – йдеться в документі.

Улітку Кабмін ліквідував департамент з питань Автономної Республіки Крим і Севастополя і запровадив посаду урядового уповноваженого з питань Криму. 20 серпня на посаду урядового уповноваженого призначили Аслана Омера Киримли.

Киримли на посаді урядового уповноваженого повинен був займатися підготовкою позовів до міжнародних судів, пов’язаних з анексією Криму Росією.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року, в Херсоні функціонує постійне представництво президента України в Криму, прокуратура АРК при Генпрокуратурі України, яка зараз базується в Києві. При президенті України створили офіс уповноваженого у справах кримськотатарського народу, який очолює Мустафа Джемілєв.

XS
SM
MD
LG