Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі припинили повноваження 6 районних виборчих комісій


Криворізька міська виборча комісія припинила повноваження шести районних комісій через порушення під час виборів міського голови. Інформацію про це у вівторок підтвердили в міській виборчій комісії.

Комісія зібралась у понеділок ввечері й на своєму засіданні ухвалила рішення про розпуск районних комісій і формування нових. Водночас, зазначили в комісії, через відсутність голови комісії Павла Гівеля обов’язки головуючого виконував секретар.

За інформацією комісії, у вівторок ТВК знову зібралась на засідання, аби затвердити нові склади районних комісій, однак не могли потрапити до свого приміщення через відсутність ключів.

За три години члени міської ТВК зрештою потрапили до приміщення виборчкому, однак голова комісії на засідання не з’явився.

30 листопада Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав 6 районних виборчих комісій Кривого Рогу розглянути скарги представників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога щодо можливих фальсифікацій на спецдільницях. Це рішення прихильники Юрія Милобога сприймають як дуже важливе, адже вважають, що розгляд скарг у районних комісіях може передувати перерахунку голосів на 21 спецдільниці в шести районах.

Водночас в «Опозиційному блоці» зазначають, що рішення суду про розгляд скарг зовсім не означає перерахунку голосів.

21 листопада вночі Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога в повному обсязі. За даними юристів Милобога, кандидат у суді вимагав скасувати постанову Криворізької міської виборчої комісії про обрання міським головою Юрія Вілкула, визнати недійсним голосування на 22 спецдільницях, перерахувати бюлетені на 13 виборчих дільницях міста, а також визнати грубі порушення виборчого законодавства міськвиборчкомом.

Раніше «Опозиційний блок» зробив офіційну заяву про те, що підстав для визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу недійсними немає.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Вілкул, офіційно визнаний переможцем виборів, склав присягу міського голови.

XS
SM
MD
LG