Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: українці вважають корупцію найбільшою загрозою для національної безпеки


©Shutterstock
©Shutterstock

30% українців вважають внутрішні загрози більш небезпечними для незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, ніж зовнішні. Серед усіх внутрішньодержавних загроз корупція вийшла на перше місце. Такими є дані дослідження, проведеного Центром Разумкова.

«За шкалою від 0 до 10 балів серед різних внутрішніх і зовнішніх загроз найбільший середній бал отримала корупція – 8,54. Причому серед зовнішніх вона отримала 7,67 балів», – зазначає директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко.

За результатами дослідження, майже половина опитаних вважають корупцію причиною низької ефективності Збройних сил та інших військових формувань.

«Просто впорядкувавши політично-адміністративне життя в Україні, на думку громадян, можна значно посилити державу, в тому числі і її опірність до військових конфліктів», –зазначає Биченко.

На думку соціолога, не дуже природно, що в умовах військового конфлікту громадяни в цілому оцінюють загрози внутрішні небезпечнішими, ніж зовнішні. При тому, що Україна веде активні бойові дії, лише 18% громадян вбачають загрозу національній безпеці ззовні.

Соціологічне дослідження було проведене Центром Разумкова з 6 по 12 листопада. Було опитано 2008 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

XS
SM
MD
LG