Доступність посилання

ТОП новини

Порошенка, Яценюка, депутатів і уряд попереджають: «люди на межі»


Протестувальники в центрі Києва, 1 грудня 2013 року
Протестувальники в центрі Києва, 1 грудня 2013 року

Владу України закликають почати реальну боротьбу з корупцією, реалізувати справжні реформи і забезпечити прозорість влади, щоб не допустити нової революції. Про це йдеться в зверненні до другої річниці «Маршу мільйонів», яке поширюють громадські активісти, журналісти, народні депутати, користувачі соцмереж.

«Шановні президенте України, прем’єр-міністре, міністри і народні депутати! Люди все бачать і розуміють. Вони вже не вірять вашим виправданням. Корупційна метушня й імітація реформ знищують довіру українського суспільства і повагу зарубіжних партнерів. Ви думаєте, що час ще є. Мусимо вас засмутити: люди на межі», – йдеться в заяві.

Від влади також вимагають відновити справедливість і «притягнути до відповідальності людей, які розграбували країну і призвели до насильства і вбивств на Майдані», домогтися верховенства права й озвучити чіткий план: як подолати економічну і гуманітарну кризу, як планують повертати Крим і окуповані території.

«У вас все ще є вибір, ким увійти в історію: реальними реформаторами, які пожертвували особистими інтересами заради майбутнього країни, або тими, хто привів країну до розвалу через корупцію та неефективне управління», – йдеться в заяві, яку можуть поширити ті, хто підтримує висловлену в ній позицію.

Звернення, зокрема поширили журналісти Віталій Сич, поетеса, сценарист, радіоведуча Міріам Драгіна, депутати від БПП Мустафа Найєм і Сергій Лещенко, головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик.

У ніч на 30 листопада 2013 року, коли «Беркут» розігнав мирну акцію протесту на Майдані в Києві, від дій міліції постраждали 84 людини, які отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. 1 грудня на вулиці Києва на віче вийшли декілька сотень тисяч людей. Віче назвали «Маршем мільйонів».

XS
SM
MD
LG