Доступність посилання

ТОП новини

Сакварелідзе: антикорупційна прокуратура почне розслідування, якщо Мартиненко скоїв злочин


Давид Сакварелідзе (©Shutterstock)
Давид Сакварелідзе (©Shutterstock)

Антикорупційна прокуратура розпочне розслідування, якщо народний депутат Микола Мартиненко скоїв злочин. Про це повідомив заступник Генерального прокурора України Давид Сакварелідзе.

«Якщо він скоює злочини, то звичайно. Для цього і є Антикорупційна прокуратура, і інші прокуратури, які повинні займатися такими справами», – сказав Сакварелідзе, відповідаючи на запитання, чи буде проводити розслідування щодо Мартиненка антикорупційна прокуратура.

Напередодні Мартиненко заявив, що вирішив скласти мандат. Своє рішення він пояснив тим, що таким чином хоче відвернути удари, що йдуть і по ньому особисто, і по уряду і владі загалом.

Скандали навколо Миколи Мартиненка спалахнули після того, як народний депутат Сергій Лещенко заявив про корупційні звинувачення проти Мартиненка у Швейцарії. За словами Лещенка, там Мартиненка звинувачують у хабарництві й відмиванні грошей, а саме в отриманні 30 мільйонів франків на банківські рахунки в цій країні від чеської фірми «Шкода – Ядерне машинобудування» (Škoda JS), яка отримала підряд від української державної компанії «Енергоатом» – що її, як стверджують, Мартиненко неофіційно контролює. Крім того, стало відомо і про слідство в цій самій справі щодо Мартиненка в Чехії. Сам депутат ці звинувачення відкидає й називає їх нісенітницею й маніпуляцією.

XS
SM
MD
LG