Доступність посилання

ТОП новини

Обстріли в зоні АТО тривають на трьох напрямках – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Проросійські бойовики на Донбасі продовжують обстріли українських позицій на Донецькому, Маріупольському та Артемівському напрямках, повідомляє прес-центр штабу АТО у зведенні, яке охоплює події від 18:00 1 грудня до 6:00 2 грудня.

«О 19:10 до нашого опорного пункту в районі Авдіївки з напрямку Ясинуватої наблизилася група у кількості 20 осіб, яка розпочала стрільбу по наших позиціях. Українські військові негайно відкрили вогонь у відповідь. Бій тривав близько 20 хвилин, після чого бойовики, забравши своїх 200-х та 300-х, змушені були тікати з поля бою», – ідеться в повідомленні українських військових про один із інцидентів.

Штаб АТО не подає даних про загальну кількість обстрілів чи про жертви та руйнування внаслідок бойових дій.

Сайти сепаратистів повідомляють про бої на околицях Донецька та Горлівки, зокрема, звинувачують Збройні сили України в обстрілі близько 20:20 1 грудня школи № 15 у селищі Зайцеве на околиці Горлівки.

Саме про цей обстріл школи в Зайцеві повідомили ще ввечері у вівторок, 1 грудня, у прес-центрі штабу АТО, заявивши, що то самі бойовики угруповання «ДНР» здійснили обстріл у напрямку школи в Зайцеві, яка нині є базою сепарастів, із території сусідньої з селом свиноферми, що розташована майже на самій лінії розмежування.

В угрупованні «ЛНР» про зміну оперативної ситуації на лінії розмежування не інформують.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG