Доступність посилання

ТОП новини

У Криму заявляють про готовність стріляти в активістів «морської блокади»


Кримський «віце-прем’єр» Руслан Бальбек
Кримський «віце-прем’єр» Руслан Бальбек

«Перший віце-прем’єр» «уряду» анексованого Криму Михайло Шеремет попередив організаторів блокади півострова не планувати «морську блокаду» окупованої території, інформує сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії». За словами Шеремета, всі стратегічні об’єкти Криму, в тому числі Керченська поромна переправа, взяті під охорону.

«У нас все під контролем і посиленою охороною, тому шансів у них немає», – заявив чиновник російській державній інформагенції «РИА Новости».

Інший кримський «віце-прем’єр» Руслан Бальбек вважає, що «морська блокада» Криму закінчиться зустріччю з російськими кораблями.

«Морська блокада закінчиться з першою зустріччю з прикордонними кораблями Російської Федерації», – сказав Бальбек. Він заявив, що «російські прикордонники не церемоняться з порушниками і при необхідності відразу відкриють вогонь на ураження».

Раніше координатор громадянської акції блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що після припинення постачання товарів, продуктів і електрики до Криму з материкової України розпочнеться «морська блокада» півострова, в тому числі в районі Керченської переправи, яка зараз є основною транспортною артерією, що сполучає Крим із Краснодарським краєм Російської Федерації.

22 листопада через підрив електроопор у Херсонській області до окупованого Росією Криму перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації.

Учасники блокади Криму, що стартувала 20 вересня, перешкоджали ремонту ЛЕП. Вони вимагають звільнення політв’язнів, безперешкодного в’їзду міжнародних спостерігачів до Криму, припинення репресій кримських татар.

XS
SM
MD
LG