Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін і Штайнмаєр обговорили виконання Росією мінських домовленостей – МЗС України


Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (ліворуч) та України Павло Клімкін
Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (ліворуч) та України Павло Клімкін

Міністри закордонних справ України Павло Клімкін та Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр обговорили шляхи забезпечення виконання Російською Федерацією зобов’язань за мінськими домовленостями. Про це 2 грудня інформує прес-служба МЗС України.

Як ідеться в повідомленні, під час розмови йшлося про «невиконання Росією жодного із зобов’язань, взятих під час останнього саміту в нормандському форматі на початку жовтня».

В українському зовнішньополітичному відомстві називають серед невиконаних Московю зобов’язань «повне припинення вогню, відведення важкої зброї, виведення всіх іноземних військ і найманців із Донбасу, роззброєння всіх незаконних збройних формувань і створення зони безпеки уздовж усього українсько-російського кордону з постійним моніторингом ОБСЄ».

Держсекретар США Джон Керрі цього тижня теж матиме зустріч із міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, а також окремо проведе переговори з російським колегою Сергієм Лавровим.

За даними джерела в Держдепартаменті США, ці зустрічі відбудуться впродовж засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, що має відбутися в Белграді 3-4 грудня.

Один із речників Держдепартаменту Марк Тонер, говорячи про зустріч Керрі з Лавровим, повідомив, що серед тем розмови можуть бути Сирія і сирійське врегулювання, збиття російського бомбардувальника над Туреччиною, а також становище в Україні і необхідність повністю виконати мінські домовленості.

XS
SM
MD
LG