Доступність посилання

ТОП новини

Почати перерахунок голосів у Кривому Розі зможуть не раніше як наступного тижня – «Опора»


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Перерахунок голосів виборців на виборах міського голови на спецдільницях у Кривому Розі відбудеться не раніше, ніж наступного тижня. Про це у середу Радіо Свобода повідомили в громадянській мережі «Опора».

За словами координатора виборчих програм «Опори» в Дніпропетровській області Сергія Федька, затримка з перерахуванням пов’язана з необхідністю сформувати нові районні комісії.

«Щодо перерахунку голосів, то перспективи стали чіткіші, адже міська виборча комісія Кривого Рогу видала постанову про розпуск районних територіальних виборчих комісій і повідомила політичні партії, що необхідно зробити подання на нових членів комісії. Якщо спочатку районні ТВК відмовлялися виконувати цю постанову, бо на ній не було номера й печатки, адже голова міської ТВК Павло Гівель був відсутній під час її ухвалення, то після переговорів голова ТВК погодився поставити печатку і ця постанова набула більшої легітимності. Формування нових комісій може зайняти багато часу, я думаю, що це вирішиться протягом тижня. Але якщо раніше взагалі не було надій на перерахунок голосів на спецдільницях, то тепер вони стали більш окресленими», – сказав у коментарі Радіо Свобода Сергій Федько.

Водночас у міській виборчій комісії Кривого Рогу підтвердили, що голова ТВК Павло Гівель з’явився на роботі й виконує свої обов’язки.

У понеділок Криворізька міська виборча комісія припинила повноваження шести районних комісій через порушення під час виборів міського голови. На цьому засіданні через відсутність голови комісії Павла Гівеля обов’язки головуючого виконував секретар. У вівторок ТВК знову зібралась на засідання, щоб затвердити нові склади районних комісій, однак не могли потрапити до приміщення через відсутність ключів. Голова комісії на засідання знову не прийшов.

30 листопада Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав 6 районних виборчих комісій Кривого Рогу розглянути скарги представників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога щодо можливих фальсифікацій на спецдільницях. Це рішення прихильники Юрія Милобога сприймають як дуже важливе, адже вважають, що розгляд скарг у районних комісіях може передувати перерахунку голосів на 21 спецдільниці в шести районах.

Водночас в «Опозиційному блоці» зазначають, що рішення суду про розгляд скарг зовсім не означає перерахунку голосів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG