Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти вели прицільний вогонь по українських позиціях у Зайцеві


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

Сьогодні сепаратисти вели прицільний вогонь по українських позиціях у Зайцеві Донецької області.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, бойовики використовували гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю та озброєння БМП.

У штабі зазначають, що проросійські бойовики сьогодні продовжили як провокаційні, так і прицільні обстріли українських позицій на донецькому та артемівському напрямках.

«З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бандити вели вогонь по Пісках, Зайцеву та Майорську», – мовиться у повідомленні.

У Донецькій області є два села з назвою Зайцеве: одне, недалеко від Артемівська, належить до Артемівського району й підконтрольне владі України; інше, на десяток кілометрів піденніше, на околиці Горлівки, на території, підпорядкованій Горлівській міськраді, нині тимчасово захоплене сепаратистами.

Як повідомляють сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролює частину Донецької області, за добу українські військові нібито 12 разів порушили режим припинення вогню.

В угрупованні «ЛНР», яка контролює частину Луганщини, про обстріли не повідомляють, але заявляють, що українські військові перекидають техніку до лінії зіткнення.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG