Доступність посилання

ТОП новини

Засідання Криворізької ТВК відбулось без голови


Засідання Криворізької міської виборчої комісії відбулось без голови цієї ТВК. Інформацію про це підтвердили в міській виборчій комісії.

За інформацією комісії, голова комісії Павло Гівель з’явився в робочому кабінеті ввечері, вже після завершення засідання міськвиборчкому.

За даними комісії, члени ТВК склали акт про те, що голову комісії повідомили про засідання заздалегідь. Водночас сам голова комісії заявив, що дізнався про вимогу членів комісії скликати засідання лише о 14.30 і запропонував скликати комісію вже в четвер, 3 грудня.

Водночас раніше в середу, 2 грудня у громадянській мережі «Опора» заявили, що у Кривому Розі міська ТВК має розпочати формувати нові районні ТВК на заміну старим. Від швидкості формування комісій залежить те, коли може бути розпочатий перерахунок голосів на спецдільницях у 6 районах міста.

У понеділок, 30 листопада, Криворізька міська виборча комісія припинила повноваження 6 районних комісій через порушення під час виборів міського голови. На цьому засіданні через відсутність голови комісії Павла Гівеля обов’язки голови виконував секретар. У вівторок, 1 грудня, ТВК знову зібралась на засідання, щоб затвердити нові склади районних комісій, однак не могла потрапити до приміщення через відсутність ключів. Голова комісії на засідання знову не прийшов.

30 листопада Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав 6 районних виборчих комісій Кривого Рогу розглянути скарги представників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога щодо можливих фальсифікацій на спецдільницях. Це рішення прихильники Юрія Милобога сприймають як дуже важливе, адже вважають, що розгляд скарг у районних комісіях може передувати перерахунку голосів на 21 спецдільниці в шести районах.

Водночас в «Опозиційному блоці», представника якого Юрія Вілкула оголосили переможцем, зазначають, що рішення суду про розгляд скарг зовсім не означає перерахунку голосів.

За офіційними даними ЦВК, у Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – лише 752 голоси.

XS
SM
MD
LG