Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові невідомі пошкодили пам’ятний знак репресованим кобзарям – активісти


У центрі Харкова невідомі сплюндрували пам’ятний знак репресованим кобзарям, повідомили Радіо Свобода у громадській організації «Спілка української молоді».

За словами одного з лідерів харківського СУМу Романа Черемського, він викликав до пам’ятного знаку патрульну службу, згодом приїхала оперативно-слідча група.

«Видно, що пам’ятний знак потерпів не через снігову стихію, а від рук вандалів. Бронзова кобза відбита. Камінь притрушений снігом, отже, слідів не видно», – розповів із місця події Черемський.

Фотографію сплюндрованого пам’ятника також оприлюднив у фейсбуці харківський науковець і письменник Ростислав Мельників.

У харківському обласному управлінні Національної поліції наразі не коментують ситуацію з пам’ятним знаком, обіцяють надати інформацію в четвер, 3 грудня.

Пам’ятний знак репресованим кобзарям, бандуристам, лірникам було відкрито в саду імені Тараса Шевченка біля театру опери та балету в Харкові 14 жовтня 1997 року. Пам’ятник спорудили на пожертви громадян із ініціативи Спілки української молоді Харківщини.

У Харкові за останні роки періодично руйнують пам’ятні знаки – такі, як присвячені жертвам Голодомору, героям УПА чи розстрілу кобзарів.

XS
SM
MD
LG