Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: «мінування» будівлі завадило засіданню ТВК


У ніч на четвер в Кривому Розі в будівлі міської ради, де працює міська територіальна виборча комісія, стався інцидент, що завадив проведенню засідання комісії. Інформацію про це у четвер підтвердили в обласному управлінні Національної поліції.

За даними поліції, криворізькі правоохоронці отримали повідомлення про «мінування» Криворізької міської ради. Для обстеження будівлі на місце події виїхала слідчо-оперативна група. Також для охорони місця події залучили двох поліцейських, завданням яких було не допустити сторонніх, заради їхньої безпеки, до приміщень міськвиконкому.

Як поінформували в поліції, опівночі до будівлі міськвиконкому під’їхав невідомий чоловік і намагався пройти до міськради. Правоохоронці зупинили його, пояснивши, що вхід заборонено.

«Чоловік почав сперечатися з працівниками поліції, після чого дістав з кишені газовий балончик та застосував його щодо правоохоронців. В результаті співробітникам Криворізького відділу поліції були спричинені хімічні опіки обличчя та слизових очей. Також одному з правоохоронців спричинили забиття пальців на руці», – зазначили в поліції.

За даними поліції, за цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Водночас народний депутат від «Самопомочі» Семен Семенченко написав у Фейсбуку, що через інцидент у ТВК міська виборча комісія не могла ухвалити рішення про перерахунок голосів.

За його словами, «Самопоміч» готує відео та матеріали про інцидент, аби передати їх керівникові Національної поліції Хатії Деканоїдзе. Він також анонсував нове віче під стінами Криворізької міськради цієї неділі.

30 листопада Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав 6 районних виборчих комісій Кривого Рогу розглянути скарги представників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога щодо можливих фальсифікацій на спецдільницях. Це рішення прихильники Юрія Милобога сприймають як дуже важливе, адже вважають, що розгляд скарг у районних комісіях може передувати перерахунку голосів на 21 спецдільниці в шести районах.

Водночас в «Опозиційному блоці» зазначають, що рішення суду про розгляд скарг зовсім не означає перерахунку голосів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG