Доступність посилання

ТОП новини

Ризик припинення співпраці з Україною існує – представник МВФ


Ризик припинення співпраці за програмою розширеного фінансування між Міжнародним валютним фондом та Україною існує, заявив представник МВФ в Україні Жером Ваше у коментарі агентству «Укрінформ», оприлюдненому увечері 3 грудня.

«Ризик у тому, що може бути ухвалений бюджет, який не відповідає цілям програми МВФ і в якому буде закладено політику, яку ми не підтримуємо», – зауважив представник МВФ.

Водночас Жером Ваше додав, що фонд досяг згоди з міністром фінансів України Наталією Яресько щодо політики надходжень і витрат, яку МВФ у змозі підтримати.

«Тепер ми чекаємо на те, яким буде поданий бюджет і чи відповідатиме він домовленостям. І чи ми зможемо його підтримати», – наголосив фахівець.

Речник Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс заявив 3 грудня, що за результатами роботи в Україні місії фонду з 12 до 20 листопада було досягнено порозуміння з багатьох питань. Тепер, сказав він, в МВФ вважають за важливе, щоб уряд подав до парламенту бюджет, що відповідав би цілям програми надання позики, а саме далі скоротити бюджетний дефіцит і державний борг до безпечнішого рівня, і щоб парламент ухвалив цей бюджет. Крім того, наголосив речник, в МВФ чекають на поступ у справі прозорого й вартого довіри процесу призначення антикорупційних прокурорів.

У разі припинення програми співробітництва між МВФ та Україною автоматично будуть припинені інші програми кредитування з боку міжнародних фінансових організацій – Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, а також урядів країн ЄС та США.

XS
SM
MD
LG