Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Савченко винесуть обвинувальний вирок, попри провал обвинувачення


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокат громадянки України Надії Савченко Марк Фейгін заявляє, що вирок у її справі буде обвинувальним, попри провальне подання доказів стороною обвинувачення на процесі.

«Те, що Маркін (офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін – ред.) обізнаний про терміни і суворість вироку Надії Савченко, звісно, свідчить про вирішеність суду в Донецьку», – написав захисник у Twitter.

Він також додав, що Савченко буде звільнена не в результаті «процесуальних ходів», а в результаті тиску ззовні.

«Я ще раз пропоную Кремлю угоду: ми з Полозовим після суду покидаємо справу, а ви відправляєте Савченко по Конвенції відбувати (покарання) в Україні», – додав Фейгін.

Раніше представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що очікує винесення вироку в справі Савченко до кінця року. «І мені щось підказує, що він буде суворим», – сказав Маркін в ефірі радіостанції «Вести ФМ».

Напередодні захист української громадянки Надії Савченко, яку в Росії звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів, заявив, що на найближчому засіданні суду, 7 грудня, планує допитати її сестру Віру. Дебатів у суді захист очікує «ближче до 20 січня».

3 грудня сторона звинувачення завершила подання доказів у суді у справі Савченко.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG