Доступність посилання

ТОП новини

Деканоїдзе: кандидатів на керівні посади в Нацполіції перевірятимуть на детекторі брехні


Працівників Національної поліції перевірять на поліграфі та «тестах благонадійності» – Деканоїдзе

Кандидатів на посади з «групи ризику», це керівники та слідчі, в Нацполіції України пройдуть тестування на детекторі брехні, повідомила голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

«У випадках, якщо комісія вважатиме за потрібне, працівник проходитиме поліграф. Кандидатів на ті посади, які ми відносимо до групи ризику (це керівники та слідчі), ці працівники обов’язково пройдуть співбесіду та поліграф. І вперше в історії України ми проведемо тести благонадійності, які ми закуповуємо в Ізраїлі», – заявила очільниця української поліції.

Деканоїдзе повідомила, що з 7 грудня розпочинається атестація працівників, які працюють у підрозділах Національної поліції Києва та Київської області.

За її словами, перший етап атестації (тестування) минув у листопаді, і з 13 тисяч кандидатів тести успішно склади вісім тисяч, далі - триватимуть особисті співбесіди і, за потреби, перевірка на детекторі брехні та так званих «тестах на благонадійність».

«Кожна з 12 комісій буде розглядати бали, які співробітники отримали під час тестування і проводити особисті співбесіди з усіма керівниками», – розповіла вона.

Також Деканоїдзе закликала долучатися до процесу перевірки працівників Нацполіції, які нині є виконувачами обов’язків на своїх посадах, і претендують призначення на постійній основі після атестації.

Керівник поліції пояснила, що на сайті МВС починає працювати сервіс, який дає змогу будь-кому повідомити факти й докази неблагонадійності будь-якого працівника, який проходить переатестацію.

Першим регіоном, де завершиться атестація та вкомплектування Національної поліції, стануть Київська область і Київ. Загалом цей процес мають намір завершити упродовж 100 днів.

7 листопада в Україні набрав чинності закон «Про Національну поліцію». Зі вступом в силу документа українські міліціонери втрачають свої повноваження і стають «виконувачами обов’язків» на своїх попередніх посадах. Очікується, що процес переходу від міліції до поліції займе щонайменше півроку.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Відповідно до закону, до складу поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG