Доступність посилання

ТОП новини

Розпочалася робота над українським кінофільмом «Коли падають дерева» – режисер


З 4 грудня розпочинається робота над створенням українського ігрового повнометражного фільму «Коли падають дерева». Про це розповіла автор сценарію та режисер-постановник фільму Марися Нікітюк.

«Робота над фільмом розпочнеться вже зараз, але зйомки ми плануємо влітку, адже за сценарієм дії проходять саме в цю пору року. Сам сценарій – це по суті така собі драма-дорослішання. У центрі дійства – дівчинка 5 років, яка спостерігає за трагічним коханням своєї двоюрідної сестри. Вся ця історія відбувається на фоні нашої реальності, це портретування нашого сьогоднішнього суспільства. Фон – це пострадянська руїна, якої ми досі не можемо позбавитися», – говорить Нікітюк.

Сценарій фільму відібрали та представили на кіноринку в Таллінні. Цей проект виграв пітчинг (це презентація проекту з метою пошуку інвесторів, готових його фінансувати. – ред.) Одеського міжнародного кінофестивалю 2014 року.

Фільм також переміг в 7-му конкурсному відборі Держкіно. 4 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало державний контракт з компанією-виробником фільму про надання державної фінансової підтримки. Загальний бюджет фільму – понад 22 мільйони гривень. Частка державного фінансування складає 10 мільйонів.

XS
SM
MD
LG