Доступність посилання

ТОП новини

Через відсутність кворуму Дніпропетровська міськрада не змогла розпочати засідання сесії


Через відсутність кворуму новообрана Дніпропетровська міська рада в п’ятницю не змогла розпочати друге пленарне засідання першої сесії, на якому планувалось обрати секретаря міськради.

У залі перед початком засідання зареєстровали лише 30 депутатів із 64.

Міський голова Борис Філатов оголосив перерву.

Раніше депутати від «Опозиційного блоку» заявили, що не будуть брати участі в роботі новообраної міської ради, доки Борис Філатов не складе з себе повноваження народного депутата України.

27 листопада висуванець партії «Укроп», оголошений переможцем виборів міського голови Дніпропетровська, Борис Філатов склав присягу мера. Під час зачитування присяги група людей у залі вигукувала «Ганьба!». На противагу їм прихильники Філатова почали скандувати «Філатов!».

Цьому передувала заява депутатів від «Самопомочі», які зазначили, що до складення мандата парламентаря міський голова не може розпочати виконувати свої посадові обов’язки. За словами керівника міської організації «Самопомочі», депутата міськради Артема Хмельникова, стаття 89 Закону «Про вибори» вказує, які документи має надати особа, обрана міським головою для вступу на посаду, це зокрема, і трудова книжка. Цей документ Філатова, зазначив Хмельников, ще є у Верховній Раді.

XS
SM
MD
LG