Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: наймолодший за званням поліцейський зароблятиме понад 6 тисяч гривень


Заробітна плата очільника Національної поліції України становитиме 98 тисяч гривень на місяць, а наймолодшого за званням поліцейського – понад шість тисяч гривень, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Facebook.

«Глава Нацполіції отримуватиме 98 тисяч гривень (з урахуванням усіх доплат), заступники – у середньому по 70 тисяч гривень, керівники структурних підрозділів апарату і територіальних органів – у середньому 30 тисяч гривень. Новачок і наймолодший за званням поліцейський, який не має вислуги, відразу зі старту, буде отримувати 6 тисяч 163 гривні. І з кожним роком зароблятимуть надбавку», – написав Аваков.

Він нагадав, що 11 листопада 2015 року Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка передбачає збільшення розмірів посадових окладів у середньому в 2-3 рази, а окладів за спеціальні звання – 12-18 разів.

Міністр наголосив, що нові зарплати співробітники НПУ отримуватимуть «тільки ті і тільки тоді, коли і якщо пройдуть переатестацію».

4 листопада керівником Національної поліції України призначили Хатію Деканоїдзе.

7 листопада в Україні набрав чинності закон «Про Національну поліцію». Зі вступом в силу документа українські міліціонери втрачають свої повноваження і стають «виконувачами обов’язків» на своїх попередніх посадах. Очікується, що процес переходу від міліції до поліції займе щонайменше півроку.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Відповідно до закону, до складу поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG