Доступність посилання

ТОП новини

Коболєв: «Нафтогаз» чекає від «Газпрому» пропозицію щодо ціни на газ


Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» очікує від російського «Газпрому» пропозиції щодо ціни на газ для України на перший квартал 2016 року, повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» голова правління держхолдингу Андрій Коболєв.

За його словами, до кінця цього року ціна газу, запропонована «Газпромом», неконкурентна порівняно з пропозиціями на європейському ринку.

«Поточні котирування на січень вказують на подальше зниження ціни. Ми розглянемо пропозицію російської сторони на перший квартал», – сказав Коболєв.

За повідомленням прес-служби російського «Газпрому», сьогодні у Берліні Андрій Коболєв зустрівся з головою правління «Газпрому» Олексієм Міллером.

У прес-службі «Нафтогазу» цю зустріч не коментували. У «Газпромі» ж заявили, що «у зв’язку з тяжким фінансовим становищем НАК «Нафтогаз України» очікувати передоплати та відновлення поставок російського газу до кінця року не доводиться. До кінця грудня сторони розраховують визначити умови закупівель Україною російського газу на перший квартал 2016 року».

Раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин прогнозував, що ціна російського газу для України в першому кварталі 2016 року становитиме близько 210 доларів за тисячу кубометрів.

Демчишин нагадав, що переговори з Росією плануються на 20-і числа грудня.

Міністр додав, що Україна на даний час не має залежності від газопостачання з Росії, і для проходження опалювального сезону 2015-2016 року має вистачити накопичених у сховищах запасів природного газу і газопостачання з Європейського союзу.

25 листопада прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд доручив компанії «Нафтогаз України» припинити закупівлі газу в Росії.​

XS
SM
MD
LG