Доступність посилання

ТОП новини

До нового року буде рішення у розслідуванні нападу на журналістів «Схем» – Матіос


Журналісти програми «Схеми» спілкуються з поліцією біля приміщення Управління СБУ в Києві після нападу на їхню знімальну групу, 2 жовтня 2015 року
Журналісти програми «Схеми» спілкуються з поліцією біля приміщення Управління СБУ в Києві після нападу на їхню знімальну групу, 2 жовтня 2015 року

Упродовж 20 днів буде ухвалене рішення за результатами розслідування стосовно нападу 2 жовтня на знімальну групу програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший». Про це у коментарі журналістові «Схем» заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«У найближчі 20 днів буде ухвалене законне рішення, яке задовольнить і суспільство, і журналістів «Схем», і всіх причетних. Це буде упродовж 20 днів, до нового року», – відповів він на запитання про перебіг розслідування.

Вранці 2 жовтня журналіста програми «Схеми» Михайла Ткача й оператора Кирила Лазаревича затримали співробітники Служби безпеки України під час зйомок епізоду для журналістського розслідування про невідповідність стилю життя рівневі зарплат в СБУ.

При затриманні, за словами журналістів, співробітники СБУ застосували силу. У журналістів також відібрали і пошкодили техніку. Через деякий час журналістів відпустили, на місце події вони викликали поліцію і написали заяву як постраждалі.

Начальник головного управління СБУ в місті Києві та Київській області Михайло Глуговський пізніше вибачився перед журналістами за інцидент і визнав можливе перевищення повноважень з боку працівників СБУ.

Голова СБУ Василь Грицак призначив службове розслідування інциденту і дав підлеглим 10 робочих днів, щоб доповісти про результати.

Військова прокуратура Київського гарнізону розпочала кримінальне провадження про перешкоджання законній журналістській діяльності представниками Служби безпеки України через напад на знімальну групу «Схем».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG