Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк докускає причетність росіян до підриву ЛЕП на Херсонщині


 Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк допускає, що росіяни можуть бути причетними до підриву лінії електропередач у Херсонській області.

«Росіяни, які мають десятки розвідувально-диверсійних груп, можуть бути до цього причетні», – сказав прем’єр під час інтерв’ю українським телеканалам.

У Росії наразі ці заяви Яценюка не коментували.

У Криму 22 листопада через пошкодження невідомими опор ЛЕП в Херсонській області в 00:25 зупинилася подача електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.
Увечері 24 листопада в «Укренерго» повідомили, що ремонтні бригади відремонтували опору однією з пошкоджених ліній електропередач у Херсонській області – «Каховка-Титан». Проте пізніше активісти блокади Криму стали перешкоджати підключенню ЛЕП.

Російський прокурор окупованого Криму Наталія Поклонська заявила про відкриття кримінальної справи через припинення постачання електроенергії в Крим.

Учасники блокади висували умовою допуску ремонтників до електроопори недопущення поставок електроенергії до Криму. Від російської окупаційної влади Криму вони вимагають звільнення політв’язнів.

XS
SM
MD
LG