Доступність посилання

ТОП новини

У військовому госпіталі Києва волонтерів відзначили нагородами


У суботу, 5 грудня, з нагоди Міжнародного дня волонтерів керівництво Головного військового медичного госпіталю в Києві вручило медалі та пам’ятні відзнаки понад сотні волонтерів, які надають допомогу пораненим військовослужбовцям і самій установі.

Медалі вручали «За мужність і звитягу», а також під назвою «Лагідна сила».

Серед тих, хто отримав нагороди – волонтери та громадські організації, які надають матеріальну і медичну підтримку шпиталю, окремим військовим і добровольчим з’єднанням, що беруть участь в АТО.

«З перших днів воєнних дій на Донбасі госпіталь прийняв на лікування близько 11 тисяч поранених, з них понад 7 тисяч – ті, хто перебував у нас на стаціонарі. Волонтери допомагали лікарям виходжувати поранених, підтримували їх своїм душевним теплом, а ще ж є ті, які збирали і збирають кошти на медикаменти та сучасне устаткування не лише для нашого клінічного центру, а для шпиталів і лікарень в зоні АТО», – сказав генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук.

Він також відзначив на важливій ролі жінок-волонтерок. За словами Казмірчука, наймолодшій волонтерці виповнилось 3 роки, а найстарша незабаром відзначить 96-річчя.

Як повідомили кореспонденту Радіо Свобода у шпиталі зараз, напередодні зимових свят, волонтерські організації і соціальні служби добровольчих батальйонів «Азов», «Айдар», «Донбас», «Доброврольчого українського корпусу» почали збір подарунків для дітей, чиї батьки поранені або загинули в АТО.

Ольга Соколовська, волонтер, що збирає подарунки для дітей, чиї батьки загинули в АТО
Ольга Соколовська, волонтер, що збирає подарунки для дітей, чиї батьки загинули в АТО

Сьогодні Міжнародний день волонтерів. Відзначати це свято було запропоновано резолюцією Генасамблеї ООН від 1985 року.

На важливій ролі українського волонтерського руху, особливо в час загроз національній безпеці, заявив напередодні президент Петро Порошенко. Він сказав, що без волонтерів перемога була б неможлива, і перепросив за свої попередні слова про волонтерів: «І без цього внеску ми б усе одно перемогли, але було б набагато важче», які викликали одразу масову критику в соціальних мережах.

XS
SM
MD
LG