Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони купило за рік 1300 квартир для військових – Полторак


Міністр оборони України Степан Полторак
Міністр оборони України Степан Полторак

Міністерство оборони України цього року закупило для військовослужбовців 1300 квартир. Про це повідомив у суботу міністр оборони України Степан Полторак.

«У цьому році було виділено трохи більше одного мільярда гривень на придбання житла військовослужбовцям. Ми в цьому році закупили 1 тисячу 300 квартир», – повідомив Полторак.

За його словами, наступного року на придбання квартир для військовослужбовців заплановано виділити з держбюджету приблизно таку ж саму суму.

Полторак зазначив, що нині у черзі на отримання житла перебуває 40 тисяч військовослужбовців, і додав, що відомство виплатило військовослужбовцям, які стояли у черзі, компенсації за придбання житла на суму 250 мільйонів гривень.

Квартири, як зауважив міністр оборони, отримують не лише військовослужбовці, учасники АТО, а й сім'ї загиблих.

Напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що у 2016 році на грошове забезпечення військових виділять 30 мільярдів гривень.

У середу, 2 грудня, президент Петро Порошенко підписав укази про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про оборонний бюджет на 2016 рік. РНБО пропонує урядові передбачити у проекті закону «Про державний бюджет на 2016 рік» видатки на гарантування національної безпеки і оборони в обсязі 5% від ВВП, але не менш як 100 мільярдів гривень, із загального фонду держбюджету.

Цього тижня під час засідання уряду прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що Кабмін пропонує закласти в державний бюджет наступного року 100 мільярдів гривень на оборону країни. Наразі держбюджет-2016 ще не ухвалили.

XS
SM
MD
LG