Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» не надаватиме знижки на газ для України – Новак


Міністр енергетики Росії Олександр Новак
Міністр енергетики Росії Олександр Новак

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявляє, що компанія «Газпром» більше не надаватиме знижки на газ для України.

«Дискусії щодо знижок ведуться упродовж останніх років. У нас зрозуміла ситуація: «Газпром» намагається продавати газ за ринковими цінами, це основне завдання. Ціни для України будуть формуватися на підставі таких же цін, як для інших суміжних країн, як, наприклад, Польщі», – заявив Новак 5 грудня у програмі «Вести в суботу», яка виходить на російських каналах.

4 грудня голова правління «Нафтогазу України» Андрій Коболєв заявив, що компанія очікує від російського «Газпрому» пропозиції щодо ціни на газ для України на перший квартал 2016 року. До кінця ж цього року, сказав Коболєв, ціна газу, запропонована «Газпромом», неконкурентна порівняно з пропозиціями на європейському ринку.

Україна останнім часом різко обмежує чи й припиняє закупівлі російського природного газу, купуючи його натомість у країнах Європи за реверсною схемою, використовуючи частину своїх газогонів у зворотному від проектного напрямку. Востаннє Україна купувала російський газ – 2 мільярди кубометрів для своїх сховищ для проходження зими – наприкінці листопада, після чого знову припинила його закупівлі.

XS
SM
MD
LG