Доступність посилання

ТОП новини

Ми повернемо Крим з початком розпаду російської імперії – Саакашвілі


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі вважає, що Україні «вдасться повернути Крим з початком розпаду російської імперії».

«У нас має бути вироблена цілеспрямована політика на державному рівні. Дії наших громадянських активістів (на громадянській блокаді Криму – ред.) – це крик душі, цей крик повинен доходити до влади, до уряду України. Уряд України повинен мати чітку програму, яка не повинна змінюватися з дня на день. Я впевнений, що ми повернемо Крим з початком розпаду російської імперії, який абсолютно неминучий, але ми повинні до цього готуватися. І не тільки активісти мають там мерзнути, а уряд цієї величезної країни повинен сказати чітко, чого він хоче, я впевнений, що ми зможемо виробити на державному рівні таку програму», – зазначив Саакашвілі у коментарі Крим.Реалії.

«Я прожив майже все життя в умовах окупації Абхазії, і для мене це болюча тема. Я так добре розумію кримчан, особливо тих, кого вигнали звідти. Мене теж злість бере за те, що там відбувається», – наголосив голова Одеської облдержадміністрації.

22 листопада через підрив електроопор у Херсонській області до анексованого Росією Криму перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Крим забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації і дизельними генераторами.

Учасники блокади Криму, що стартувала на адмінкордоні з півостровом 20 вересня, вимагають, зокрема, звільнення політв'язнів: активістів-кримських татар, які перебувають під арештом у Криму та засуджених у Росії кримчан Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва.

XS
SM
MD
LG