Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачам ОБСЄ погрожували зброєю на підконрольній угрупованню «ЛНР» території – СММ


У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють про погрози зброєю спостерігачам у районі селища Юр’ївка Луганської області, яке підконтрольне угрупованню «ЛНР». За інформацією СММ ОБСЄ, це сталося після того, як їхні співробітники зафіксували важке озброєння.

«5 грудня о 9.24 патруль СММ, який складався з чотирьох спостерігачів та одного медика, що їхали на двох броньованих автомобілях, прибув на околиці Юр’ївки, підконтрольної «ЛНР», де під час попереднього візиту спостерігачі зафіксували дванадцять 122-міліметрових гаубиць, які були там у порушення домовленостей. Спостерігачі помітили трьох озброєних людей, які стояли коло однієї з гаубиць. Озброєний чоловік почав стріляти у повітря з автоматичної зброї, а інший – направив автомат на СММ. Озброєні люди кричали на спостерігачів. Як наслідок, спостерігачі негайно залишили територію», – повідомили в СММ ОБСЄ у суботу ввечері.

За інформацією СММ, ніхто зі спостерігачів не постраждав, також не були пошкоджені автомобілі.

СММ ОБСЄ розповіли про інцидент ватажкам угруповання «ЛНР», які сказали, що з’ясовуватимуть ситуацію.

Сепаратисти угруповання «ЛНР» наразі нічого не повідомляють про інцидент.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG