Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють, що зафіксували біля Горлівки танки сепаратистів


Військова техніка сепаратистів, архівне фото
Військова техніка сепаратистів, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні, 6 грудня, у населених пунктах Озерянівка та Зайцеве біля Горлівки на лінії розмежування виявили танки сепаратистів.

Також українські військові зазначають, що проросійські бойовики продовжують активно зміцнювати фортифікаційні споруди та посилювати свої позиції.

У штабі АТО вважають, що сьогодні, в день святкування Збройних Сил України, існує ймовірність обстрілів та інших провокацій сепаратистів.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел, зокрема моніторингової місії ОБСЄ, наразі немає. Проросійські бойовики цієї інформації не коментували.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську підписали домовленість про відведення танків, артилерії калібру до 100 міліметрів і мінометів калібру до 120 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу.

Спостерігачі ОБСЄ, які продовжують моніторинг на Донбасі, зазначають, що фіксують важкі озброєння сторін конфлікту. Зокрема у своєму останньому звіті за 4 грудня вони повідомили, що, зокрема, біля Горлівки зафіксували дві військові вантажівки, одна – з озброєними людьми.

Протягом двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG