Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: учасники віча звернулися до парламенту з проханням призначити нові вибори


Кандидат на посаду міського голови Кривого Рогу Юрій Милобог
Кандидат на посаду міського голови Кривого Рогу Юрій Милобог

У Кривому Розі в неділю відбулося третє віче на підтримку кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога. За різними даними учасників заходу, в акції взяли участь від кількох сотень до двох тисяч жителів міста.

У руках вони тримали плакати з написами «Вілкул вкрав наші голоси!», «Майбутнє Кривбасу – без вілкулів!» тощо.

Як поінформували учасники, за підсумками віча вони ухвалили звернення до Верховної Ради України з проханням визнати результати місцевих виборів у Кривому Розі сфальшованими й призначити нові вибори міського голови та міської ради.

«Зараз доля нашого міста є в руках парламенту, який, за Конституцією України, має повноваження призначити позачергові вибори міського голови», – йдеться, зокрема, у зверненні.

За інформацією, оприлюдненою на вічі, «громадська варта», зібрана з активістів, охоронятиме будівлю міської ради, де розташований міськвиборчком і перебуває виборча документація. Також було анонсовано масштабну акцію протесту Автомайдану, заплановану на понеділок.

Народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв у Facebook повідомив, що криворізьке віче відправляє делегатів до Києва – до президента та керівників фракцій у Верховній Раді.

30 листопада Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав 6 районних виборчих комісій Кривого Рогу розглянути скарги представників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога щодо можливих фальсифікацій на спецдільницях. Це рішення прихильники Юрія Милобога сприймають як дуже важливе, адже вважають, що розгляд скарг у районних комісіях може передувати перерахунку голосів на 21 спецдільниці в шести районах.

Водночас в «Опозиційному блоці» зазначають, що рішення суду про розгляд скарг зовсім не означає перерахунку голосів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG