Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО повідомляє про 17 обстрілів і застосування бойовиками забороненої зброї


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Українські військові повідомляють про застосування бойовиками на Донбасі заборонених мінськими домовленостями 82-міліметрових мінометів. Про це йдеться у вечірньому повідомленні прес-центру штабу антитерористичної операції на Донбасі 6 грудня.

«Обстріли було здійснено з напрямку Залізної Балки у бік Новгородського. Їх можна було б вважати провокаційними, але міни долітали і до околиць міста», – інформує штаб.

Всього 6 грудня сепаратисти здійснили 17 обстрілів на Артемівському та Донецькому напрямках, у районах Красногорівки та Верхньоторецького бойовики також застосували 82-міліметрові міномети, твердять українські військові.

Удень 6 грудня в угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових у 17 порушеннях режиму припинення вогню за останню добу. За даними сепаратистів, обстріли відбувалися на околицях Горлівки, Донецька, а також на Маріупольському напрямку.

В угрупованні «ЛНР» про зміну оперативної ситуації не повідомляють.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG