Доступність посилання

ТОП новини

Поліція розпочала кримінальне провадження через інцидент із помічником народного депутата в Кривому Розі


Поліція розпочала кримінальне провадження через інцидент з помічником народного депутата України Віталієм Чернявським у Кривому Розі. Про це у неділю, 6 грудня, повідомили в обласному управлінні Національної поліції.

За даними з поліції, кримінальне провадження розпочате за ст. 125 Кримінального Кодексу України – легкі тілесні ушкодження. Водночас, за повідомленням з поліції, «заявникові, який повідомив про побиття його керівником підрозділу поліції, видано направлення для проходження судово-медичної експертизи».

«Правоохоронці опитали всіх свідків конфлікту включно із працівниками поліції», – поінформували в обласному управлінні.

За інформацією з відомства, оскільки один із учасників конфлікту є поліцейським, у понеділок матеріали будуть спрямовані до прокуратури.

Встановлення правди в цьому інциденті пообіцяла і голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе. Про це вона написала на своїй сторінці в мережі мікроблогів Twitter.

У суботу ввечері народний депутат України Семен Семенченко повідомив, що Віталія Чернявсього, який є помічником нардепа від «Самопомочі» Єгора Соболєва, вдарив начальник криворізької поліції Валерій Лютий. Єгор Соболєв у Facebook зазначив, що інцидент стався після того, як його помічник відмовився залишати приміщення міськради Кривого Рогу через повідомлення про «замінування».

Майже три тижні в Кривому Розі тривають акції протесту проти визнання результатів виборів міського голови. За цей час щонайменше двічі невідомі повідомляли про нібито «замінування» будівлі міськради, де працює міська виборча комісія. За офіційними даними, на виборах 15 листопада в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG