Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики посилили обстріли, за останні години – понад півсотні атак


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО повідомили, що за останні кілька годин (з 18-ї вечора і до 6-ї ранку) бойовики посилили обстріли на донецькому, артемівському та луганському напрямках. Всього було скоєно 51 обстріл. Про це йдеться на сторінці прес-центру у Facebook.

«Використовуючи 82-міліметрові міномети, вони (бойовики – ред.) вели неприцільні обстріли у напрямку Новгородського, Верхньоторецького, Красногорівки та Жовтого. З гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї на донецькому напрямку бойовики обстрілювали Авдіївку, Опитне, Верхньоторецьке, Красногорівку, Мар’їнку та Піски. На Артемівському – Зайцеве, Ленінське, Майорськ, Золоте та Луганське. На луганському напрямку найманці здійснили 5 обстрілів безпосередньо по позиціях сил АТО», – йдеться в повідомленні.

У штабі АТО про потерпілих серед українських військовослужбовців внаслідок обстрілів не повідомляють.

Напередодні в угрупованні «ДНР» заявили, що ЗСУ обстріляли власні позиції на північ від Горлівки, а також обстріляли села неподалік цього населеного пункту. В угрупованні «ЛНР» даних про можливі обстріли не наводять.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG