Доступність посилання

ТОП новини

Законність відмови вважати вбивство Нємцова політичним перевірить суд


Басманний суд столиці Росії Москви перевірить законність відмови слідства розглядати вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова як «посягання на життя державного чи громадського діяча».

Раніше дочка Бориса Нємцова Жанна звернулася до Слідчого комітету Росії з проханням перекваліфікувати обвинувачення у справі про вбивство батька.

На думку адвоката Вадима Прохорова, ні в кого немає сумнівів, що Борис Нємцов був убитий не з особистих мотивів, не на побутовому ґрунті, а з мотивів політичної і громадської діяльності. Нємцов був депутатом Ярославської обласної думи, а також обіймав посаду співголови опозиційної партії РПР-ПАРНАС, зазначив адвокат.

Слідство ж стверджує, що мотиви вбивства Нємцова як державного діяча не встановлені.

Наприкінці серпня Жанна Нємцова подала скаргу до Європейського суду з прав людини, в якій вказала, що правоохоронні органи неефективно розслідують вбивство її батька. 14 грудня Московський міський суд перевірить законність відмови слідства допитати главу Чечні Рамзана Кадирова у справі про вбивство Бориса Нємцова.

Борис Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого в центрі Москви, недалеко від Кремля. У справі заарештували п’ятьох людей. Крім того, заочно арештований боєць батальйону «Північ» МВС Чечні Руслан Мухудінов, якого слідство вважає організатором злочину. Замовники вбивства опозиційного політика не встановлені.

XS
SM
MD
LG