Доступність посилання

ТОП новини

«Блок Порошенка» ініціює проведення 17 грудня засідання Ради для розгляду судової реформи


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Фракція «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді ініціює проведення 17 грудня пленарного засідання.

«Я хочу внести пропозицію, щоб на наступному тижні, хоча б у четвер, зробити пленарне засідання», – сказав на засіданні погоджувальної ради сказав голова фракції Юрій Луценко.

Він запропонував 17 грудня розглянули призначення нового складу Центральної виборчої комісії та спрямування у Конституційний суд змін до Конституції в частині правосуддя.

З 8 по 11 грудня відбудуться пленарні засідання Верховної Ради.

Наприкінці листопада президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про внесення змін до Конституції в частині судової реформи.

У жовтні Порошенко заявив, що очікує від парламентських фракцій пропозиції щодо кандидатур до нового складу Центральної виборчої комісії після оголошення результатів місцевих виборів.

Верховна Рада України призначає на посади і звільняє з посад членів ЦВК за поданням президента України. У поданні враховуються пропозиції депутатських фракцій і груп. Кандидатури попередньо обговорюються в депутатських фракціях. До складу ЦВК входять 15 членів комісії. Згідно з чинним законодавством, каденція членів ЦВК становить сім років.

XS
SM
MD
LG