Доступність посилання

ТОП новини

За добу в зоні АТО поранені 8 українських військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні проведення АТО поранені вісім українських військових, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Наразі, за його словами, пораненим військовим надана медична допомога, їхньому життю нічого не загрожує.

Речник додав, що з вечора неділі бойовики 51 раз обстріляли позиції українських військових на Донбасі, значно посиливши обстріл на Донецькому, Артемівському і Луганському напрямках.

«Вчора ситуація на сході України різко загострилася: було зафіксовано 15 обстрілів українських позицій з ворожих мінометів, що складає близько третини усіх епізодів порушення режиму тиші з боку НЗФ», – додав Лисенко.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролює частину Донецької області, звинуватили Збройні сили України у 20 обстрілах своїх позицій за добу. А сепаратисти з угруповання «ЛНР», що контролює частину Луганської області, звинуватили сили АТО у двох обстрілах їхніх позицій у Слов’яносербському районі. Про жертви чи постраждалих в обох випадках не повідомляють.

Від початку листопада почастішали повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню в зоні АТО. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін.

XS
SM
MD
LG