Доступність посилання

ТОП новини

Антикорупційне бюро розгляне публічні заяви Саакашвілі щодо корупції – Ситник


Артем Ситник
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляє, що за результатами антикорупційного форуму, який напередодні провів в Одесі Міхеїл Саакашвілі, буде проведена нарада в антикорупційному бюро.

На форумі в Одесі був присутній заступник голови Антикорупційного бюро Гізо Углава.

«Було оголошено дуже багато фактів. В принципі, повідомлення в засобах масової інформації, виступи на таких громадських заходах є однією з підстав для внесення даних в Єдиний державний реєстр досудових розслідувань. Деякі факти, про які було сказано, в нас вже є напрацювання щодо фактів, вони також будуть вноситься в реєстр», – наголосив Ситник.

За його словами, на нараді 7 грудня бюро обговорить отриману інформацію та розробить план дій.

При цьому, наголосив Ситник, в Антикорупційному бюро не хочуть «втопити себе в величезній кількості проваджень», що може статися через недостатню кількість прокурорів.

Наразі в антикорупційній прокуратурі призначені троє прокурорів, що є недостатнім для ведення проваджень 70 детективів, які працюють в бюро, зазначив Ситник.

Напередодні голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що втрати українського бюджету від дії корупційних схем становлять щонайменше 5 мільярдів доларів. Саакашвілі назвав низку підприємств, на яких відбувається розкрадання. Також голова Одеської облдержадміністрації назвав причетних до тіньових операцій відомих політиків і бізнесменів.

У вересні генеральний прокурор Віктор Шокін підписав наказ про утворення спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях.

30 листопада генеральний прокурор України Віктор Шокін призначив Назара Холодницького керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG