Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ще не передав подання до Ради щодо нового складу ЦВК – Гройсман


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Президент України Петро Порошенко наразі не передав подання до Верховної Ради на нових членів Центральної виборчої комісії, заявляє спікер парламенту Володимир Гройсман.

«Поки що подання (від Порошенка – ред.) немає, але воно буде, як я розумію, найближчими днями», – сказав Гройсман.

Він зазначив, що питання вибору нових членів ЦВК буде розглянуто або на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради, або наступного пленарного тижня і буде вирішено в грудні.

Раніше сьогодні глава фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко запропонував наступного непленарного тижня, 17 грудня, провести пленарне засідання парламенту та розглянути на ньому, зокрема, питання щодо нового складу ЦВК.

У жовтні президент України Петро Порошенко заявив, що очікує від парламентських фракцій пропозиції щодо кандидатур до нового складу Центральної виборчої комісії після оголошення результатів місцевих виборів.

Верховна Рада України призначає на посади і звільняє з посад членів ЦВК за поданням президента України. У поданні враховуються пропозиції депутатських фракцій і груп. Кандидатури попередньо обговорюються в депутатських фракціях. До складу ЦВК входять 15 членів комісії. Згідно з чинним законодавством, каденція членів ЦВК становить сім років.

XS
SM
MD
LG