Доступність посилання

ТОП новини

На лінії електропередач «Каховська-Титан» завершені ремонтні роботи – «Укренерго»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На лінії електропередач «Каховська-Титан» ремонтні роботи завершені, повідомляє прес-служба компанії «Укренерго».

У компанії зазначають, що увімкнення лінії «Каховська-Титан», перш за все, поверне «нормальну схему живлення до двох районів Херсонської області, які з часу знеструмлення живляться за ненадійною резервною схемою, що неодноразово аварійно вимикалась протягом останнього тижня».

«По-друге, ввімкнення лінії – перший крок до повернення нормальної схеми функціонування ПС Каховська, від якої залежить енергозабезпечення значної частини Херсонської та Миколаївської областей», – йдеться у повідомленні.

Раніше учасники акції з блокади Криму не допускали ремонтників «Укренерго» до ліній електропередачі, що ведуть до Криму. Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомляв, що «Укренерго» ще не завершило роботу, необхідну для під’єднання лінії електропередач «Каховська-Титан».

Напередодні голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров заявив, що активісти блокади анексованого Криму дозволять використовувати відновлену лінію електропередач «Каховська – Титан».

Це одна із чотирьох ліній, якою електроенергія йшла із материкової України до анексованого півострова, а також частково до Херсонської області.

Вранці 7 грудня з’явилася заява інших учасників блокади – представників «Правого сектору» і «Айдару», в якій вони висловили незгоду з під’єднанням.

У Криму 22 листопада через пошкодження опор ЛЕП в Херсонській області сталося відімкнення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

Півострів зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії. Президент Росії Володимир Путін 2 грудня в Криму взяв участь у церемонії запуску першої нитки енергомоста з Кубані до Криму. 5 грудня енергоміст не витримав навантаження, сталася аварія.

XS
SM
MD
LG