Доступність посилання

ТОП новини

Активісти «Правого сектора» припиняють участь в енергетичній блокаді Криму – заява


Активісти «Правого сектора», що об’єдналися в групу «Блокада Криму», заявили про припинення участі в акції з енергетичної блокади анексованого Росією півострова. Про це йдеться у заяві активістів на сторінці у Facebook.

«Остання заява Меджлісу кримськотатарського народу, яка не була узгоджена з нами та іншими представниками громадських організацій, добровольчих батальйонів та патріотичних рухів, що входять до штабу «Кримського майдану» на чолі з Ленуром Іслямовим, спрямована на поступки як зовнішнім, так і внутрішнім ворогам України», – йдеться у заяві.

Активісти заявляють, що свої сили перекидають на лінію розмежування з анексованим Кримом.

«Спостерігаючи в останні дні реакцію Росії на результати акції «Блокада Криму», ми бачимо концентрацію великої кількості військової техніки та людського ресурсу в близькій відстані від контрольно-пропускних пунктів українських військових та активістів кримської блокади. За таких обставин «Правий сектор» припиняє свою роботу на блокаді в рамках «Кримського майдану», натомість наші бойові підрозділи будуть направлені на підсилення бійців ЗСУ, які обороняють українські кордони на лінії розмежування з окупованим Кримом», – зазначили активісти.

Напередодні керівник оперативного штабу акції з блокади Криму Ленур Іслямов повідомив, що штаб дозволив бригаді «Укренерго» остаточно підготувати ЛЕП «Каховська-Титан» до пуску електричного струму на Крим. До того голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров також заявив, що активісти дозволять використовувати відновлену лінію електропередач. Представників «Правого сектору» і «Айдару» учора вранці заявили про незгоду з під’єднанням.

У Криму 22 листопада через пошкодження опор ЛЕП в Херсонській області сталося відімкнення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

Півострів зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії.

XS
SM
MD
LG