Доступність посилання

ТОП новини

Часу на переформатування влади немає – Заліщук про сигнали Байдена


Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Світлана Заліщук
Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Світлана Заліщук

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Світлана Заліщук заявляє, що серед головних меседжів віце-президента США Джозефа Байдена до громадськості є те, що в української влади нині немає часу на перезавантаження. Про це вона сказала в коментарі Радіо Свобода.

«Джозеф Байден говорив про очікування єдності від сьогоднішньої влади і відсутності можливості в нас на перезавантаження: немає часу на дострокові вибори, немає часу на чвари якісь», – сказала Заліщук.

За її словами, Байден акцентував під час круглого столу з реформаторами на тому, що США бачать певний поступ в здійсненні реформ Україною, але для ефективного руху далі потрібна єдність всіх гілок влади.

«Є прогрес, приміром, у тій же антикорупційній реформі, на рівні ухвалення законів, на рівні створення нових органів. Але для того, щоб рухатися далі і ефективно їх втілювати, просто немає можливості зараз переформатовувати уряд», – поділилася враженнями про розмову з Байденом депутат Заліщук.

Віце-президент США Джозеф Байден, який прибув до Києва 6 грудня і вже зустрівся з громадськістю, президентом і прем’єром, сьогодні о 11:00 виступить у Верховній Раді.

Востаннє серед американських високопосадовців у Раді виступав у 1991 році Джордж Буш.

XS
SM
MD
LG