Доступність посилання

ТОП новини

США переглядають правила видачі віз для наречених після стрілянини в Каліфорнії


Джех Джонсон
Джех Джонсон

Міністр внутрішньої безпеки США Джех Джонсон заявляє, що очолюване ним відомство переглядає правила видачі віз за «програмою К-1», яка дає право на в’їзд в країну іноземцям, що збираються одружитися з американськими громадянами. Це питання підняли після нещодавнього масового вбивства в Каліфорнії.

За словами Джонсона, розгляд почався після того, як з’ясувалося, що підозрювана у нападі Ташфін Малік була однією з 519 громадян Пакистану, яким у 2014 році дали дозвіл на в’їзд в країну з метою вступу в шлюб з американцем.

За даними Держдепартаменту США, в 2014 році громадянам іноземних держав видали понад 9,9 мільйона віз, з них 36 тисяч людей отримали візи для наречених.

За даними влади США, подружня пара Саєд Фарук і Taшфін Малік відкрили вогонь по соціальному центру послуг в американському місті Сан-Бернардіно (штат Каліфорнія) 2 грудня. Тоді загинули 14 людей і ще 21 людина була поранена. Наступного дня поліція застрелила нападників у перестрілці. Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за цей напад.

XS
SM
MD
LG