Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: більшість зброї «Ісламської держави» захоплена в іракської армії


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявляє, що десятиліття безвідповідальної торгівлі зброєю, погане регулювання і відсутність нагляду над потоком озброєння в Ірак призвели до того, що в розпорядженні бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» виявилася «велика кількість різноманітної» зброї.

У доповіді, поширеній сьогодні, правозахисники зазначають, що більша частина цієї зброї, боєприпасів і військового обладнання раніше належала іракській армії.

На даний час бойовики «Ісламської держави» використовують зброю, яка виготовлена більш ніж в 20 країнах, у тому числі в Росії, Китаї, США і державах Євросоюзу, йдеться в звіті.

За даними правозахисників, у руки ісламістів також потрапила бойова техніка сирійської армії після захоплення ними військових баз урядових сил Сирії.

Amnesty International закликає всі країни світу запровадити ембарго на постачання зброї проти режиму президента Сирії Башара Асада, а також щодо сирійської збройних опозиційних угруповань, «причетних до воєнних злочинів».

XS
SM
MD
LG