Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ має отримати доступ до Криму – Клімкін


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Україна веде переговори про розширення мандату ОБСЄ на Донбасі і поширення його на анексований Росією Крим, міністр закордонних справ Павло Клімкін, звітуючи про виконання програми уряду.

«Зараз ми вже почали розмову з наступним німецьким головуванням в ОБСЄ щодо розширення мандату цих місій для того, щоб вони мали змогу працювати повномасштабно і реально отримали контроль над ситуацією на Донбасі», – сказав Клімкін. – Критичним моментом є можливість, щоб міжнародне співтовариство отримало доступ до Криму, щоб воно бачило всі систематичні порушення прав людини. Ми працюємо над тим, щоб Рада Європи і ОБСЄ могли працювати там».

У вересні Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ і верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Турс оприлюднили звіт, в якому йшлося про те, що від початку анексії й окупації Криму Росією в 2014 році дотримання прав людини й основних свобод людини на півострові «радикально погіршилося» для багатьох жителів, зокрема, для проукраїнських активістів, журналістів і кримських татар.

XS
SM
MD
LG