Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: провадження проти двох підозрюваних у співпраці з «Ісламською державою» передали в суд


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт проти громадянина Азербайджану й громадянина України, підозрюваних у співпраці з угрупованням «Ісламська держава».

Як повідомляє прес-служба ГПУ, підозрювані в період жовтень 2013 – травень 2015 року сприяли діяльності угруповання «Ісламська держава» шляхом матеріального і фінансового забезпечення членів цієї організації, також підозрювані забезпечували представників угруповання місцями тимчасового проживання, паспортними та іншими документами.

Дії підозрюваних кваліфікували за частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації), частиною 1 статті 258-5 (фінансування тероризму), частиною 1 саттті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Їм обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У листопаді Служба безпеки України повідомляла, що упродовж 2015 року спільно з прикордонниками і міліцією заблокувала в’їзд на територію держави 59 особам, які брали участь у війні в Сирії.

На початку червня у СБУ заявляли про викриття перевалочного пункту, де переховувалися бойовики угруповання «Ісламська держава». Тоді правоохоронці затримали п’ятьох іноземців: 2 громадян Росії, решту з Узбекистану, Таджикистану і Казахстану.

Радикальне екстремістське угруповання «Ісламська держава» захопило значні території в Сирії й Іраку у 2014 році.

XS
SM
MD
LG